Снимка БулфотоДоц. Ангел Кунчев каза какви мерки ще бъдат взети днес

...
Снимка БулфотоДоц. Ангел Кунчев каза какви мерки ще бъдат взети днес
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: До часове ще има заповед за проверки в курортите и по магистралите

Снимка Булфото

Доц. Ангел Кунчев сподели какви мерки ще бъдат взети през днешния ден в борбата с разпространяването на ковид. нова заповед до края на деня ще се разпореди провеждането на инспекции в курортите по морето и планините, както и по автомагистралите. Ще се следи за носене на маски в закритите пространства, съблюдаване на отстояния, стерилизация и разчистване. Това заяви доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор, предава " Дарик ".

30 на 100 хиляди е междинната заболеваемост от COVID-19 у нас. По Черноморието и някои градове обаче тя към този момент гони 60 на 100, делта разновидността е преобладаващ.

Акцент на инспекциите ще бъдат заведенията, нощни заведения и питейни заведения, където са съсредоточени младежите. Проверки ще има и по бензиностанциите, където също им огромни групи хора.

" Не може да се знае, че потенциалът е за 10 души, а вътре да има 100. Не може двама от тях да са с маски, а другите без. Така обърнахме нещата, че към този момент, в случай че някой носи маска го гледат изкривено. И не мога да се начудя по какъв начин нашите хора идват от Западна Европа и изясняват какъв брой са стоманени там ограниченията. Само, че това важи за някъде другаде, не и до момента в който са си у нас ", сподели доцент Кунчев.

Вероятно към края на годината ще има и трета игла на имунизациите.

" Но, това би трябвало да стане след нова характерност на продуктите, която да бъде утвърдена от ЕМА. След декември чакаме и усъвършенствани ваксини, които да въздействат още повече на вируса ", съобщи Кунчев.

Ще се трансформират изискванията за пътувания и влизане от някои страни.

" Княжество Монако влиза в алена зона поради растеж на заболеваемостта. От зелена в оранжева влизат Исландия и Франция, само че последната може идната седмица да влезе и в алена зона. Нидерландия, Кувейт и Тунис излизат пък от алената зона и това ще улесни придвижването с тези страни ", изясни доцент Кунчев.

Очаква се заповед на министъра на опазването на здравето, с която ще се трансформират рестриктивните мерки за идващите от тези страни в България, пише .
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР